wwepankracio.hu - ÚJ OLDALUNK!

Új weboldalunk -> wwepankracio.hu

Dolph Ziggler

Nicholas Theodore Nemeth (1980. július 27.-) ismertebb néven Dolph Ziggler egy amerikai profi birkózó, profi pankrátor és színész. 2004-ben szerződött le a WWE-vel, majd a különböző fejlődési ágaihoz került: Először az Ohio Valley Wrestling-nél, később pedig a Florida Championship Wrestling-nél birkózott, majd átkerült a fő névsorba. Pályafutása alatt kétszer nyerte meg a nehézsúlyú bajnoki övet, egyszer a WWE Tag Team bajnoki övet, kétszer az FCW Tag Tam bajnoki övet, négyszer a WWE interkontinentális övet, valamint egyszer a WWE országos bajnoki övet. Jelenleg a WWE-vel áll szerződésben.

Születési név Nicholas Theodore Nemeth
Egyéb nevek Dolph Ziggler
Nick Nemeth
Nicky
Született Cleveland, Ohio,  Amerikai Egyesült Államok
1980július 27. (36 éves)
Nemzetisége amerikai Amerikai Egyesült Államok
Foglalkozása Pankrátor
Magasság 183 cm
Súly 99 kg

Profi pankrátor karrier

World Wrestling Entertainment/WWE

Ohio Valley Wrestling (2004–2005)

Németh 2004-ben kötött szerződést a World Wrestling Entertainment-el, majd “Nick Nemeth” néven debütált a Ohio Valley Wrestling (OVW)-nél, ami a WWE egyik fejlődési ága volt. Itt viszályba keveredett Paul Burchill-el, majd az OVW Television Championship-et tűzte ki célul, de kikapott Ken Doane-tól. 2005. szeptember 19-én felhívták a RAW egyik epizódjára, a “Sunday Night Heat”-re. Itt összeállt Chavo Guerrero-val -akinek a ringneve ekkor Kerwin White volt-, majd összecsaptak Shelton Benjamin és Matt Striker csapata ellen. Eddie Guerrero halála után a csapat feloszlott, majd néhány hónap múlva Németh-et visszaküldték az OVW-hez.

A Spirit Squad (2005–2006)

2005 végén az OVW-nél bekerül a “Spirit Squad” nevű csapatba, a ringneve pedig “Nicky”-re változik. Az 5 fős csapat WWE televíziós bemutatkozása 2006. január 23-án volt, a RAW-on, ahol segítenek Jonathan Coachman-nak megnyerni a Royal Rumble meccset. A csapat ezután Shawn Michaels-el, valamint a WWE elnökével, Vince McMahon-el került viszályba. Április 3-án, a RAW-on legyőzték a Big Show és Kanepárosát, így megnyerték a World Tag Team Championship-et. (Igaz segítséggel, mivel Kenny-nek és Mikey-nak segített a másik 3 Spirit Squad tag.) Ezt követően folytatták a rivalizálást Shawn Michaels-el. Nem sokkal később Triple H is bekapcsolódott a történetbe, majd együttes erővel néztek szembe a Spirit Squad-al: Újra megalapították a D-Generation X (DX) nevű csapatot, és többször összeütköztek velük. A DX-el való viszályuk mellett többször megvédték Tag Team világbajnoki címüket Jim Duggan és Eugene, Charlie Haas és Viscera, Snitsky és Val Venis valamint Robbie és Rory McAllister párosa ellen is. A bajnoki öveket végül 2006. november 5-én, a Cyber Sunday-en bukták el Ric Flair és Roddy Piper ellen. A csapat november 27-én feloszlott a RAW-on, miután 5 a 3 elleni handicap meccsen veszítettek a DX és Flair ellen.

Visszatérés a fejlődési ágakhoz (2007-2009)

A Spirit Squad feloszlása után 2007. január 17-én visszatért az OVW-hez, ahol ringneve ismét “Nick Németh” lett. Itt összeállt Mike Mondo-val illetve Mike Kruel-al, majd összecsaptak Seth Skyfire, Shawn Spears, és Cody Runnels ellen. Nem volt hosszú életű ez a csapat, hiszen 2007 elején feloszlott. Németh ezt követően különböző sötét mérkőzéseken vett részt Chris Cage, Bradley Jay és Jake Hager ellen, majd augusztusban ismét csapatot alapított Mondo-val. Augusztus végén Németh és Mike Mondo átkerült a Florida Championship Wrestling (FCW)-hez, ami a WWE egy másik fejlődési területe volt. Itt megkapta a “The Natural” becenevet, majd Hade Vansen legyőzésével debütált. 2007 novemberében Big Rob lett a menedzsere, majd 2008 elején összeállt Brad Allen-el. Március 22-én megnyerték az FCW Florida Tag Team bajnoki címet, miután legyőzték Eddie Colón és Eric Pérez párosát. Sokáig azonban nem örülhettek neki, mivel Colón és Pérez április 15-én visszanyerte tőlük. Ezután Kofi Kingston és Ron Killings ellen több sötét meccset vívott, majd összeálltGavin Spears-el. 2008. augusztus 16-án legyőzték Colón és Pérez, valamint Scotty Goldman és Kafu párosát, így ismét megnyerték az FCW Florida Tag Team bajnoki címet. Kevesebb, mint egy hónap múlva azonban elvesztették Heath Miller és Joe Hennig ellen. Szeptember 15-én újra debütált a RAW-on, “Dolph Ziggler” néven. Október 10-én felfüggesztették 30 napra a “WWE Wellness Program” megsértése miatt. Visszatérése utáni első meccse Batista ellen volt december 1-jén, ám vereséget szenvedett tőle; de a következő hetekben legyőzte R-Truth-t, majd Charlie Haas-t is.

Bajnoki célkitűzés (2009–2011)

2009. április 17-én, a SmackDown-ban debütált, ahol legyőzte az országos bajnokot,Montel Vontavious Porter (MVP)-t. Ezzel egy rivalizálás vette kezdetét; Ziggler többször próbálkozott, de a bajnoki címet nem sikerült elnyernie tőle. Ezután The Great Khali-val keveredett viszályba, akivel számtalanszor összecsapott. Ezt követően egy WWE Diva,Maria lett a segítője, majd Rey Mysterio-t, és az interkontinentális övet helyezte a célkeresztbe. A SummerSlam-en és a Night of Champions-on is megmérkőztek egymással, de Ziggler mindkét meccsen veszített. Időközben John Morrison elvette Mysterio-tól az övet, így ezután Morrison-al feudolt. Az év végén Maria-val való kapcsoaltának véget vetett, majd 2010. március 28-án, a WrestleMania XXVI-on részt vett a Money in the Bank létrameccsen, de nem sikerült megnyernie. 2010 júniusábanVickie Guerrero lett az új segítője, aki elkezdte őt kikísérni a ringhez. Az idők során tulajdonképp ő lett a menedzsere, valamint egy romantikus szál is fűződött közöttük. (A történet szerint.) Augusztus 6-án a SmackDown-ban Ziggler legyőzte Kofi Kingston-t, és ezzel megnyerte a WWE interkontinentális bajnoki címet. Az övet ezután többször megvédte Kofi, Kaval valamint Jack Swagger ellen; végül 160 nap után, 2011. január 4-én vette el tőle Kofi a SmackDown-ban. Ugyanezen az éjszakán Ziggler megnyert egy “felnégyeléses” mérkőzést Cody Rhodes, Drew McIntyre, és a Big Show ellen; így ő lett az első számú kihívója a nehézsúlyú világbajnoki címnek. A Royal Rumble-n tehát összecsapott Edge-vel, a WHC bajnokkal, de veszített. A visszavágót a SmackDown-ban rendezték meg, és az övet végül Ziggler-nek ítélték. Uralkodása csak 11 perc és 23 másodpercig tartott, mivel Theodore Long közbenjárásának köszönhetően Edge kapott egy visszavágót, amit meg is nyert.

WWE országos bajnok (2011–2012)

2011. márciusában Ziggler és Vickie Guerrero egyesítették erőiket a LayCool nevű diva csapattal (Michelle McCool és Layla), majd viszályba kezdtek John Morrison, Trish Stratus és Snooki-val. Ez egy vegyes tag team mérkőzéshez vezetett a WrestleMania XXVII-en, amit Ziggler és csapata elveszített. Június 19-én, legyőzte Kofi Kingston-t a Capitol Punishment-en, így ő lett az új országos bajnok. Ezt követően többször megvédte címét Kofi, Jack Swagger, Alex Riley, John Morrison és Zack Ryder ellen is. 182 nap uralkodás után az övet végül Zack Ryder vette el tőle, 2011. december 18-án, a TLC-n. 2012-ben a WWE bajnoki övet szerette volna megszerezni, s emiatt CM Punk-al rivalizált. Többször összecsaptak, ám Ziggler nem tudta elnyerni tőle. Ezután Jack Swagger-el összeáll egy csapatba, hogy megszerezzék a Tag Team öveket. Nem jártak sikerrel, valamint Vickie Guerrero miatt is feszültség volt közöttük, ezért a csapat feloszlott. Június 17-én, a No Way Out-ot összeütközött Sheamus-el, a WHC bajnokkal. Veszített és a visszavágót sem sikerült megnyernie. Eközben Guerrero belefáradt, hogy Ziggler és Swagger folyton civakodnak egymással, ezért a következő Raw-on kiír nekik egy mérkőzést. Ziggler nyerte a meccset Guerrero kegyeiért, így viszályuk véget ért egymással.

WHC bajnok (2012–2013)

Július 3-án a SmackDown-ban legyőzte Alex Riley-t, így részt vehetett a július 15-én megrendezett létrameccsen a Money in the Bank-on. Ziggler itt legyőzte Damien Sandow-t, Tyson Kidd-et, Christian-t, Santino Marella-t, Tensai-t, Cody Rhodes-t és Sin Cara-t, így övé lett az a táska, amit bárhol és bármikor beválthat egy címmeccsre. Többször megkísérelte a beváltani Sheamus ellen, ám Alberto Del Rio ezt nem hagyta annyiban. Ezután Chris Jericho ellen kezdődött el egy rövid viszály, melynek eredményeképp összecsaptak egymással a SummerSlam-en. A következő riválisa ezután Randy Orton lett, mégpedig azért, mert megtámadta őt a “MITB táska” beváltása közben. November 18-án, a Survivor Series-en a Ziggler csapat legyőzteMick Foley csapatát egy 5 az 5 elleni tag team meccsen. Decemberben John Cenaellen került összetűzésbe, akit le is győzött a TLC-n. Vickie Guerrero féltékeny volt AJ Lee-re, így szövetkezett Cena-val. Ziggler emiatt összeállt AJ-vel, valamint Big E Langston-al, így ezután ők kísérték ki a ringhez. 2013 januárjában véget ért viszálya Cena-val, majd a Royal Rumble meccsen elsőként lépett a szorítóba. 49 perc és 47 másodperc után Sheamus ejtette ki őt. Februárban megpróbálta beváltani a táskát Del Rio ellen a RAW-on, de Ricardo Rodriguez ezt megakadályozta. Egy rövid ideig összeállt Big E Langston-al, majd a WrestleMania 29-en a Team Hell No (Kane ésDaniel Bryan) ellen vívtak egy Tag Team bajnoki címmeccset; sikertelenül. A következő RAW-on Ziggler beváltotta a MITB táskát a sérült Alberto Del Rio ellen, így ő lett az új nehézsúlyú világbajnok. (A WHC bajnoki címet ezzel másodjára nyerte meg.) Június 16-án rendezték meg a visszavágot a Payback-en, ahol 69 nap után Del Rio visszanyerte tőle a címet. A Money in the Bank-on megrendezett visszavágót is elbukta, majd ezután megromlott a viszonya AJ-vel illetve Langston-al is.

Interkontinentális bajnok (2013–2015)

Ziggler egyre népszerűbb a rajongók között, de ezt az időszakot sorozatos vereségek kísérték. 2013. szeptember 15-én, a Night of Champions-on összecsapott Dean Ambrose-al az országos bajnoki címért, de ez a próbálkozása sikertelennek bizonyult. Ezután az interkontinentális öv felé fordult, majd különböző szupersztárokkal versengett az első számú kihívó helyért; sikertelenül. 2014. január 9-én a WWE Superstars című műsorban agyrázkódást szenvedett a Ryback elleni mérkőzésén. A Royal Rumble-ra tért vissza, de 6 perc 9 másodperc után Roman Reigns kiejtette őt. Április 6-án, a WrestleMania XXX-en részt vett a 31 emberes “Andre the Giant” emlékére megtartott battle royal meccsen, de Alberto Del Rio kiejtette őt. Június 29-én a Money in the Bank-on megrendezett létrameccsen, valamint július 20-án a Battleground-on megrendezett 19 emberes battle royal meccsen is részt vett, de egyiket sem sikerült megnyernie. 2014. augusztus 17-én megtört a sikertelenségi széria, hiszen legyőzte The Miz-t, s ezzel ő lett az új interkontinentális bajnok. 35 nap után, szeptember 21-én a Miz visszanyerte tőle a Night of Champions-on, de Ziggler másnap a RAW-on ismét elvette tőle. Ezzel már háromszoros interkontinentális bajnoknak mondhatta magát. Ezután Cesaro, valamint a Miz ellen többször megvédte a címét, majd 56 nap után Luke Harper vette el tőle november 17-én, a RAW-on. Eközben kisebb összetűzései voltak a Vezetőséggel, majd december 14-én, a TLC-n ismét visszaszerezte a címét Harper-től. (4 hónap leforgása alatt ezzel háromszor szerezte meg az interkontinentálsi övet.) Az IC övet 22 nap után, 2015. január 5-én bukta el Bad News Barrett ellen, a RAW-on, majd újabb sikertelenségi széria következett. A 2015-ös Royal Rumblen utoljára lépett szorítóba, de kevesebb, mint 3 perc alatt Big Show és Kane kiejtette őt. A Fastlane-n egy 6 fős tag team meccset vívott Eric Rowan és Ryback oldalán a Vezetőség csapata ellen, de nem sikerült nyerniük. Március 29-én, a WrestleMania 31-en részt vett az interkontinentális övért vívott létrameccsen, de kikapott. Ezután Sheamus-el rivalizált a Payback-en és az Extreme Rules-en. Május végén részt vett az Elimination Chamber meccsen, valamint június elején a Money in the Bank-on megrendezett a létrameccsen, de nem tudta megnyerni egyiket sem.

Kapcsolat Lana-val (2015)

Ziggler életében feltűnt Lana, aki május végén megcsókolta őt a RAW-on. Lana (aki korábban Rusev menedzsere volt) ettől a perctől fogva rendszeresen elkísérte Ziggler-t a ringhez, de ez Rusev-et nagyon dühítette. Júniusban Summer Rae és Rusev szövetséget kötöttek, majd Lana és Ziggler ellen kezdtek el rivalizálni. Viszályuk 2015. augusztus 23-án, a SummerSlam-en bontakozott ki, ahol Ziggler legyőzte Rusev-et. A visszavágót a Night of Champions-on rendezték meg, ahol ismét Ziggler győzött.Ezután Summer Rae mutatott egy videót ahol kiderült hogy Ziggler csókolózott Summer-el és Lana ezért szakított Zigglerrel. Októberben Tyler Breeze ellen kezdett el rivalizálni. A többszöri támadások egy meccshez vezettek a Survivor Series nevű rendezvényen, ahol Ziggler veszített.

#1 Contender (2016)

A WWE Draftot hírdetett ki ahol Shane McMahon és Daniel Bryan a SmackDown vezetői Dolph Zigglert választották egyik emebrüknek.A WWE Championship Titlet megvédte Dean Ambrose Roman Reigns és Seth Rollins ellen ezért az öv a SmackDownba került.A megújult SmackDown első adásán a két vezető kihirdetett egy első számú kihívói meccset ahol Dolphon kívűl AJ Styles,John Cena,Bray Wyatt,Apollo Crews és Baron Corbin játszottak.Dolph megszerezte a győzelmet egy hatalmas SuperKickel.A második adáson Dolph és Dean szócsatába kezdett ahol hirtelen megjelent Bray Wyatt és adott egy Sister Abigailt Zigglernek ahol kijelentette hogy egy kíhivást kap Dolph ahol hogyha nyer Wyatt ellen akkor tényleg mergérdemli az első számú kíhivói jogát és maradhat Dean ellenfele a SummerSlamen,hogyha kikap akkor Bray átveszi a helyét és ő fog menni Ambrose ellen.Dolph nyert Bray ellen is amiután szemezett Deannel ezután Erick Rowan hátba támadta Zigglert…és Amdrose ment segíteni Zigglernek de őt is megverték.

Filmes karrier

Ziggler 2009. november 3-án szerepelt a “Deal or No Deal” nevű televíziós játék show-n; 2010. augusztus 9-én a “Lopez Tonight” nevet viselő talk show 121. epizódjában valamint 2011-ben a “Silent Library” játék show 4. évad 62. epizódjában. Emellett rendszeresen megjelenik a WWE pankrátorait bemutató YouTube sorozatokban, a “WWE Download”-ban valamint különböző WWE videókban. 2001-ben felbukkan A nagyon nagy ő (Shallow Hall) című filmben, mint egy Night Club kidobó embere.Valamint 2016-ban A Countdown filmben főszereplő Kane és Paige mellett.

Magánélete

Németh régóta rajongója a hivatásos birkózásnak. 5 évesen részt vett egy birkózó eseményen a Richfield Colosseum-ban, majd tizenkét éves korában úgy döntött, hogy egyszer Ő is profi birkózó lesz. Öccse, Ryan is hivatásos pankrátor, aki korábban már dolgozott a WWE-nél illetve az NXT-nél Briley Pierce név alatt. Az egykori Spirit Squad csapattársaival baráti kapcsolatot ápol, különösen Michael Brendli-vel, akivel Floridában élt 2008-ig. Ziggler-nek szerelmi kapcsolata volt korábban Amy Schumer humoristával, illetve Nikki Bella WWE divával, de egyik sem volt örök életű. A “Colt Cabana Art of Wrestling Podcast”-on kiderült, hogy ő magyar nemzetiségű; valamint azért választotta “Dolph” nevet, hiszen dédapjának is ez volt a neve. A barátja később a “Ziggler” nevet javasolta neki, így lett Dolph Ziggler.

Eredményei

FCW Florida Tag Team Championship (2x)

  • 2008.03.23.: Csapattársával, Brad Allen-el győzött egy “live event”-en Eddie Colón és Eric Pérez ellen.
  • 2008.08.16.: Csapattársával, Gavin Spears-al győzött egy “live event”-en Eddie Colón és Eric Pérez valamint Scotty Goldman és Kafu párosa ellen.

World Heavyweight Championship (2x)

  • 2011.02.15.: SmackDown 600. epizódjában legyőzte Edge-t.
  • 2013.04.08.: RAW-on beváltotta a Money in the Bank táskáját Alberto Del Rio ellen.

World Tag Team Championship (1x)

  • 2006.04.03.: The Spirit Squad (Johnny, Kenny, Mikey, Mitch) tagjaként győztek a RAW-on Big Show és Kane ellen.

WWE Intercontinental Championship (4x)

  • 2010.07.28.: Legyőzte Kofi Kingston-t a SmackDown-ban.
  • 2014.08.17.: Legyőzte The Miz-t a SummerSlam-en.
  • 2014.09.22.: Legyőzte The Miz-t a RAW-on.
  • 2014.12.14.: Legyőzte Luke Harper-t a TLC-n.

WWE United States Championship (1x)

  • 2011.06.19.: Legyőzte Kofi Kingston-t a Capitol Punishment-en.

Money in the Bank győzelem (1x)

  • 2012.07.15.: Legyőzte Damien Sandow.t, Tyson Kidd-et, Christian-t, Santino Marella-t, Tensai-t, Cody Rhodes-t valamint Sin Cara-t a Money in the Bank rendezvéynen.

Slammy-díjak (2x)

  • Best Twitter Handle or Social Champion (2014) – @HEELZiggler
  • Az év meccse (Match of the Year, 2014) – Cena csapat vs Vezetőség csapat a Survivor Series-en